site

Pelabur hutang besar memberi tamparan dalam keputusan muflis pembuat tilam

Seorang hakim AS telah memberi tamparan kepada Apollo Global Management, Angelo Gordon dan pemiutang besar lain dalam kebankrapan pembuat tilam Serta Simmons Bedding, dalam keputusan yang boleh menyelesaikan pertikaian sengit di Wall Street.

Hakim kebankrapan persekutuan David Jones di Houston menolak hujah oleh Apollo dan Angelo Gordon bahawa mereka telah dibekukan secara tidak adil daripada pembiayaan semula pinjaman kontroversial $875 juta Serta Simmons yang dilaksanakan pada 2020.

Majoriti kecil pemberi pinjaman yang mengambil bahagian dalam perjanjian itu dapat menukar hutang mereka kepada pinjaman yang lebih senior, memberikan mereka kedudukan yang lebih tinggi dalam kebankrapan, manakala Apollo dan Angelo Gordon tidak. Pertukaran yang dipanggil uptier itu termasuk $200 juta wang tunai baharu yang dipinjamkan kepada Serta untuk mengekalkannya semasa wabak coronavirus.

Apollo dan Angelo Gordon ialah pelabur institusi yang terkenal dengan kebijaksanaan pasaran mereka. Jones berkata dari bangku simpanan bahawa pemberi pinjaman yang dikecualikan tahu atau sepatutnya tahu dengan mengkaji kontrak pinjaman bahawa mereka boleh berada di pihak yang salah dalam pertukaran sedemikian.

“Saya duduk dengan perkara ini setiap hari,” kata Jones dalam keputusan lisannya. “Pihak yang canggih tahu perkataan yang mereka mahu pilih . . . ini sangat mudah untuk saya.”

Pemberi pinjaman yang dikecualikan telah mencabar urus niaga 2020 sejak ia diumumkan, dalam kes yang telah berliku di mahkamah negeri dan persekutuan di New York.

Serta Simmons telah memfailkan perlindungan kebankrapan pada bulan Januari dan telah segera meminta mahkamah yang berpangkalan di Texas untuk memutuskan bahawa pembiayaan semula dibenarkan untuk membolehkannya keluar daripada kebankrapan pada akhir tahun ini.

Kes Serta telah diikuti dengan teliti di Wall Street kerana beberapa siri syarikat yang bermasalah dalam beberapa tahun kebelakangan ini telah meningkatkan modal baharu dan membiayai semula hutang dalam urus niaga di mana pemberi pinjaman dalam kelas hutang yang sama bersaing antara satu sama lain untuk menyediakan pakej pembiayaan baharu.

Litigasi mengenai urus niaga sedemikian, yang dikenali dalam industri sebagai “keganasan pemiutang terhadap pemiutang”, telah menghasilkan beberapa keputusan muktamad. Ini menjadikan keputusan Serta hari Selasa sebagai peristiwa penting.

Perselisihan pendapat antara Serta dan kumpulan pemberi pinjaman yang kalah memfokuskan pada pertikaian esoterik mengenai maksud istilah “pembelian pasaran terbuka”.

Apollo dan Angelo Gordon bersama-sama dengan Pengurusan Aset LCM telah menegaskan bahawa frasa tersebut memerlukan Serta untuk membenarkan semua pemberi pinjaman, bukannya hanya majoriti yang lebih kecil yang dipilih sendiri, peluang untuk menukar hutang lama kepada isu baharu yang lebih senior.

Serta memberitahu mahkamah bahawa syarikat itu sedang menilai pelbagai tawaran pembiayaan dan ia hanya menolak perjanjian serupa yang diberikan Angelo Gordon dan Apollo memihak kepada syarat yang difikirkan lebih baik daripada kumpulan majoriti, termasuk pengurus aset Eaton Vance.

“Untuk sifat apa yang sedang diurus niagakan, ini sesuai dengannya [the definition] pembelian pasaran terbuka,” kata Jones.

Jones, bagaimanapun, membenarkan tuntutan diteruskan yang mengatakan urus niaga 2020 melanggar apa yang dipanggil perjanjian niat baik dan urus niaga adil, doktrin yang mengatakan kontrak yang mungkin melanggar norma pasaran boleh dibatalkan walaupun tidak ada pelanggaran rasmi yang jelas. syarat.

Pemegang tranche hutang baharu yang diwujudkan pada 2020 kini bersedia untuk mengawal Serta yang disusun semula dengan kumpulan yang dilucutkan hanya untuk mendapatkan pemulihan yang sederhana.

Pelan penyusunan semula, jika diluluskan oleh mahkamah, akan menghapuskan sebahagian besar hutang Serta $1.9bn dengan sebahagian besar ekuiti dalam saham yang disusun semula akan diserahkan kepada pemberi pinjaman yang mengambil bahagian dalam pembiayaan semula 2020.

Apollo enggan mengulas. Serta dan Angelo Gordon tidak segera menjawab permintaan untuk komen.

singapur result

data pengeluaran sdy

totobet net sidney

hongkong hari ini keluar

totobet singapur