site

Hot salib mayo sesiapa? Jenama makanan lagak ngeri menyerang lagi

Ia adalah jauh pada tahun 2019 apabila mereka menghantar saya Waitrose Strawberry dan sosej krim untuk merasai. Saya telah lama tidak menulis tentang makanan, jadi apabila banger tiba. . . sarung babi asli, daging babi, strawberi Inggeris dan crème fraîche dengan ‘petunjuk pudina’, saya mengambilnya pada nilai muka dan percaya bahawa pasukan pembangunan produk baharu telah benar-benar melancarkan perkara ‘untuk meraikan Wimbledon’.

Saya masih muda, saya naif, dan lebih-lebih lagi saya sangat teruja untuk mendapatkan perkataan “supputing wen” dicetak. Alamak, saya gembira dengan imej itu! Tetapi ia adalah permulaan kepada trend yang panjang, yang boleh diramalkan membangkitkan kemarahan orang yang bercakap tentang makanan dan yang perlu saya pelajari untuk hidup.

Setiap pagi, peti masuk profesional media makanan dipenuhi dengan buih mendidih siaran akhbar segar, beberapa untuk produk baharu yang diharapkan. Fikirkan “Kami mengganggu dunia daging dengan ham berasaskan yis baharu kami!” atau “Oli & Wills” ‘kami-baru-kemas-kerja-bandar-kami-dan-berpindah-kembali-ke-estet-keluarga’ gin artisanal”, dan semuanya disemai dengan keseronokan yang tidak ditentukan yang mereka harapkan adalah berjangkit. Mereka silap sedih. Dan kemudian, pada selang masa yang mencurigakan tetap, terutamanya daripada jenama besar, anda akan melihat apa yang telah saya kenali sebagai “Makanan Stunt”.

Saya sedang melihat satu sekarang. Ia daripada Heinz, mengumumkan “Mayonis berperisa Hot Cross Bun”. Jika anda mengambil berat tentang makanan seperti saya, saya mencadangkan pernafasan kotak — teknik yang dibangunkan oleh US Navy SEALs untuk mengurangkan tekanan dalam situasi pertempuran. . . lakukan dengan saya sekarang. Dalam untuk empat. . . tahan empat. . . keluar untuk empat. . . tahan empat. Ulang sehingga BP anda kembali kepada parameter yang boleh diterima.

Mereka semakin membiak. Terry’s Chocolate Orange After Eights, gin perisa Jaffa Cake. Mungkin ia bermusim, seperti asparagus atau norovirus.

Ini masalah saya. Pemasar melancarkan “sambungan” kepada apa yang selalu digambarkan sebagai jenama khazanah negara dan saya membalas dengan kemarahan sklerotik dan mati pucuk. Saya sebenarnya tidak menggunakan produk ini sama sekali dan mungkin tidak akan pernah menggunakannya, tetapi ada sesuatu yang terhenti. Bola mata saya terkeluar, urat berdenyut di leher saya dan jari saya menumbuk kekunci sehingga kuku saya patah. KENAPA? KENAPA KELIRU DENGANNYA?

Dan, sudah tentu, saya tahu mengapa. Saya tahu betul mengapa. Kerana saya telah duduk dalam mesyuarat strategi itu dan juga menulis siaran berdarah itu.

Adakah anda perasan bahawa jenama yang paling dipercayai, yang tertua, yang asli, yang boleh melakukannya dengan baik? Jika seseorang yang menawarkan smoothie makanan super memutuskan untuk membuat perisa Marmite, tiada cerita. Jika Marmite melancarkan versi goji berry dan chia, ia adalah ulasan tentang kemerosotan tamadun, malah barisan baharu dalam perang budaya.

Ia adalah wisel anjing yang mudah. Umumkan bahawa anda sedang mengambil krim salad dari rak, cadangkan untuk menukar resipi sos tradisional atau mengancam untuk mengurangkan bilangan jari dalam bar coklat yang popular dan kami secara kolektif bertindak balas dengan garis cancan keseluruhan lutut tersentak.

Kebanyakan idea ini hanya mengarut. Negara ini pastinya telah membuat selubung ke atas sosej strawberi dan krim itu. Apabila anda benar-benar cuba mencari balang mayo berperisa roti terkutuk itu, untuk merasainya dan menjadi cemuhan umum, anda dengan cepat mendapati ini melibatkan penyertaan seri untuk memenangi salah satu daripada 100 dalam “edisi terhad”.

Perkara yang perlu difahami, bagaimanapun, adalah bahawa pelancaran yang tidak masuk akal, menjengkelkan dan selalunya agak menjijikkan ini sebenarnya mewujudkan bulatan yang mulia.

Pengilang membangunkan dan mengumumkan produk, media menguatkan, penonton mengalami emosi mulai dari menjegilkan mata hingga kemarahan, kemudian, sebaik sahaja ia selesai berfungsi, varian itu akan hilang secara senyap-senyap manakala yang asal diperkukuh. Pelanggan dan jenama kedua-duanya gembira. Dan selalunya, tiada siapa yang perlu benar-benar makan barangan itu.

tim.hayward@ft.com

sgp results

togel sdy

sidney sidney

info hk hari ini

totobet result sgp