site

Gangguan Virgin Media menyebabkan beribu-ribu pelanggan UK tanpa jalur lebar

Berpuluh-puluh ribu pelanggan UK Virgin Media tidak dapat mengakses internet atau membuat panggilan pagi ini selepas perkhidmatan jalur lebar dan telefonnya terputus.

Lebih daripada 28,000 pelanggan melaporkan masalah ketersambungan di tapak web Downdetector, walaupun jumlah itu telah menurun.

“Kami menyedari isu yang menjejaskan perkhidmatan jalur lebar untuk pelanggan Virgin Media serta pusat hubungan kami,” kata Virgin Media dalam catatan Twitter, sambil menambah ia “berusaha untuk mengenal pasti dan menyelesaikan masalah itu secepat mungkin”.

Seseorang yang mempunyai pengetahuan tentang butiran berkata bahawa syarikat itu mengalami masalah “DNS” atau Sistem Nama Domain, dengan pengguna tidak dapat menyambung ke tapak web menggunakan nama domain seperti FT.com.

Mereka menambah bahawa penyiasatan mengenai masalah itu sedang berjalan dan “permainan busuk” tidak diketepikan.

DNS ialah direktori global yang sepadan dengan alamat internet yang dimasukkan pengguna dengan domain yang mereka cuba akses.

Pada Disember 2021, masalah DNS di Meta menghalang orang daripada mengakses WhatsApp, Facebook dan Instagram selama beberapa jam.

Virgin Media, yang dimiliki bersama oleh jutawan John Malone Liberty Global dan Telefónica Sepanyol, ialah salah satu penyedia perkhidmatan jalur lebar dan telefon terbesar di UK.

pengeluaŕan hk

pengeluaran sdney

togel keluaran sydney

result hk lengkap

totobet.net singapore