site

Fintech: penelitian di Coinbase dan Block datang di tengah-tengah goyah bank

Ia hampir tidak menjadi pasangan sepanduk dua minggu untuk perbankan AS tradisional. Tetapi kehidupan nampaknya tidak lebih mudah bagi perniagaan yang dijangka mengganggu industri perkhidmatan kewangan dengan niat dan bukannya secara tidak sengaja.

Brian Armstrong, pengasas dan ketua eksekutif Coinbase yang lantang bersuara, pada hari Rabu berkata bursa crypto tersenarai adalah subjek penyiasatan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa. Coinbase telah memegang dirinya sebagai mercu tanda kehormatan dalam crypto, menunjuk kepada penyenaraian awamnya dan peraturan serta penelitian yang disertakan yang mengundang.

Pada masa yang sama, Blok Jack Dorsey mendapati dirinya dalam garis silang kaedah akauntabiliti lain. Firma jualan pendek, Hindenburg Research, telah menuduh Block membesar-besarkan metrik pengguna dan kos pemasaran unit pemindahan wang CashAppnya. Hindenburg menambah bahawa pelanggan teras termasuk penjenayah yang menggunakan CashApp untuk melakukan salah laku. Sekat masih belum menjawab perkara ini.

Coinbase mesti terlebih dahulu menghadapi musim sejuk crypto. Kemerosotan harga mata wang digital menyebabkan volum dagangan menjunam di platform bursa pada 2022. Selaras dengan itu, hasil urus niaga syarikat jatuh dua pertiga tahun lepas, berbanding 2021. Harga sahamnya telah turun 80 peratus daripada kemuncaknya.

Permodalan pasaran Block telah menurun kira-kira jumlah yang sama daripada paras tertingginya sendiri. Ia memperoleh hasil daripada yuran yang dibayar pada pemindahan CashApp, dan juga perniagaan beli sekarang bayar kemudian, Afterpay. Ia memperoleh ini juga daripada yuran pada transaksi bitcoin pelanggan. Kedua-dua Block dan Coinbase tidak menguntungkan secara bersih kerana perbelanjaan yang besar untuk overhed, teknologi dan pemasaran.

Coinbase menghadapi satu novel dan soalan yang benar-benar menarik: adakah tawaran pinjamannya membentuk sekuriti? Block mungkin menawarkan pengalaman pelanggan yang lebih baik daripada bank tradisional tetapi pematuhannya kini mendapat perhatian. Pada masa kegawatan ekonomi ini, menangani buku peraturan nampaknya amat sukar bagi syarikat perkhidmatan kewangan dengan model perniagaan yang serba baharu.

Lex mengesyorkan surat berita Usaha Wajar FT, taklimat tersusun mengenai dunia penggabungan dan pemerolehan. klik di sini untuk mendaftar.

www.togelbet.net singapore

minta pengeluaran sidney

totobet sdy hari ini

keluar hongkong malam ini

totobet sg