site

Eropah mengalami krisis perbankan yang lebih baik daripada AS

Eropah telah melakukan usaha yang gigih untuk merampas kembali mahkota shitshow perbankan yang dimilikinya untuk sebahagian besar dekad yang lalu, tetapi pada masa ini nampaknya AS masih mempunyai pemahaman yang lebih kukuh mengenainya.

George Saravelos dari Deutsche Bank telah menghantar beberapa carta menarik tentang keadaan bank AS dan Eropah pada masa ini. Walau apa pun denouement akhir yang tidak kemas bagi tanaman muka Credit Suisse selama bertahun-tahun, Eropah masih kelihatan lebih baik.

Saham bank Eropah telah mengatasi prestasi AS dengan ketara pada tahun ini, kedua-duanya dalam rali awal tahun, penjualan seterusnya dan kini lantunan. Swap lalai kredit juga lebih rendah secara material pada bon bank Eropah.

Sebahagian daripada ini hanyalah titik permulaan yang Saravelos pilih (perkara akan kelihatan sangat berbeza jika anda menggunakan jangka masa 10 tahun!) tetapi ia juga kerana asas deposit perbankan Eropah kelihatan lebih stabil.

“Ini menunjukkan kepada kejutan di AS yang lebih sistemik, berasaskan luas dan sebelum turun naik beberapa minggu lepas,” kata Saravelos.

Untuk ini, kami akan menambah bahawa bank Eropah juga merupakan pemberi pinjaman relatif yang jauh lebih besar daripada AS, kerana pasaran bon melakukan lebih banyak beban berat di sebelah Atlantik itu. Ini bermakna bank-bank Eropah mungkin lebih terdedah kepada hutang kadar terapung daripada bon pendapatan tetap.

Saravelos berhujah inilah sebabnya Bank Pusat Eropah kedengaran jauh lebih hawkish daripada Rizab Persekutuan pada masa ini – kesan negatif daripada tekanan kewangan terhadap keadaan kredit yang lebih luas akan menjadi lebih besar di AS berbanding di Eropah.

Itu terdengar betul kepada kami. Tetapi pemerhati Eropah lama akan tahu bahawa bank-bank di benua itu mahir mencari garu baru untuk dipijak.

result togel

angka keluar sdy

sidney

data hongkong malam ini

totobet sgp result