Uncategorized

DAPO AJAYI MENANG WPT CHOCTAW DENGAN HARGA $558,610!

Setahun setengah selepas Togel SGP menamatkan naib juara di WPT Montreal Musim 18 Dikuasakan oleh partypoker LIVE, Dapo Ajayi mendapat tempat yang lebih baik apabila dia meninggalkan WPT Choctaw Musim 19 dengan hadiah tempat pertama $558,610 dan trofi selepas mengalahkan Viet Vo dalam mula bermain.

“Sukar untuk dinyatakan. Ia adalah minggu yang sangat menarik. Saya hampir tidak datang. Ada kawan saya yang meyakinkan saya untuk turun”, kata Ajayi selepas kemenangan. “Saya akan katakan, kali ini, saya menghargai momen itu lebih daripada masa lalu, dan saya dapat menikmatinya,” tambah Ajayi.

Selepas 108 tangan bermain kepala di tangan 212 , Vo bergerak all-in untuk terakhirnya 3,000,000 dalam memegang cip dan Ajayi snap-called dengan . Papan itu kehabisan , dan Ajayi memusingkan sekumpulan raja untuk menutup pintu pada Vo yang tabah yang tamat Pengeluaran SDY sebagai pembantu pengantin perempuan buat kali kedua dalam tiga musim di Choctaw. Vo pergi dengan $372,415 untuk naib juara selepas datang ke hari itu dengan pendahuluan cip. Spade QSpade 3Berlian KKelab KHati 5Hati 2Berlian 10Hati KBerlian Q

“Rasanya hebat. Ia adalah pertempuran yang panjang. Vo adalah pemain yang sangat sukar, dia mempunyai banyak kejayaan baru-baru ini, jadi ya, ia merendah diri”, kata Ajayi mengenai lawan terakhirnya di meja.

Mengenal Viet Vo Musim 19 WPT Choctaw Naib Johan Viet Vo

Ajayi menghantar kami ke awal permainan selepas menyingkirkan Albert Calderon di tempat ketiga dalam apa yang akan menjadi pot terbesar kejohanan itu. Di tengah-tengah tahap 30, Calderon tempang si buta kecil, dan Ajayi menyemak pilihannya dalam buta besar. Kegagalan jatuh Hati ASpade AHati 8dan Calderon bertaruh 200,000 dan Ajayi meningkat kepada 650,000. Calderon memanggil. Pusingan Spade Jmencecah rasa, dan Calderon memeriksa. Ajayi bertaruh 2.3 juta, dan Calderon hampir serta-merta berpindah kesemuanya dengan jumlah 12,825,000. Ajayi menggunakan lanjutan masa, dan semasa peniaga mengira di timbunan Calderon, ia telah ditentukan Ajayi telah dia dilindungi oleh hanya lebih 200,000. Ajayi memanggil dan membentangkan Kelab ASpade 2untuk trip ace, Calderon Jantung QHati 5hanya membuat keputusan seri, dan Ajayi melompat dari meja apabila dia melihat tangan itu. SungaiBerlian 5terkena felt, Calderon terlepas flushnya, dan dia tersingkir di tempat ke-3 untuk $275,085. Ajayi mengumpul 28 juta cip pot dan menuju ke permainan kepala-up dengan hampir 3-1 cip mendahului Vo.

Penyingkiran Albert Calderon Dapo Ajayi Albert Calderon (Kiri) Dapo Ajayi (Kanan)

“Saya tidak pasti sama ada itu panggilan yang betul, sejujurnya dengan anda, dan saya pastinya tidak mengaku sebagai pemain poker yang hebat, tetapi saya suka berfikir saya bertuah dengan naluri saya kadang-kadang, dan saya hanya berasa seperti mungkin dia meletakkan saya dalam beberapa jenis julat yang saya mungkin telah mengelirukan dia, bukan menaikkan dengan ace. Jadi memandangkan saya memutuskan untuk mengikutinya, dia mendapat keputusan seri, dan kami bertahan,” kata Ajayi mengenai tangan penting itu.

Jadual terakhir bermula dengan hebat apabila Michael Perrone disingkirkan pada tangan ketiga hari itu apabila dia melakukan 2.1 ace-jack terakhirnya kepada ratu ace Calderon untuk menduduki tempat ke-6 dengan harga $118,900.

Selepas berdagang tindanan cip beberapa kali, Hunter Cichy akhirnya akan menyingkirkan Will Nguyen di tangan ke-76 jadual akhir. Ngyuen mendapat 1.2 terakhirnya di bahagian tengah menahan ace-tiga menentang sembilan poket Cichy. Ngyuen melihat ace di tingkap, tetapi ia serta-merta diikuti dengan sembilan, dan Nguyen mati pada selekoh, menamatkan di tempat ke-5 untuk $154,885.

Cichy akan menyusul tidak lama selepas itu apabila dia jatuh dalam tangan 86 memegang tujuh poket menentang ace-sembilan Calderon. Calderon melemparkan ace, dan Cichy jatuh di tempat ke-4 untuk $205,330.

“Choctaw adalah tempat yang istimewa, itu sudah pasti, dan saya pasti 2/2 di sini, jadi saya pasti akan kembali. Mungkin ia di selatan, mereka sangat mesra, dan ia adalah jenama poker yang berbeza, terasa lebih lama,” kata Ajayi mengenai tuan rumah kejohanan, dan apabila ditanya sama ada dia akan kembali mengelilingi Jelajah WPT, dia hanya menjawab “Sama sekali. ”

Tahniah Dapo dan kami berharap kepada anda di WPT bestbet Scramble dari 27 Ogos hingga 31hb.

Pemain Meja Akhir Meja Akhir WPT Choctaw. Dari kiri ke kanan. Albert Calderon (ke-3), Hunter Cichy (ke-4), Will Nguyen (ke-5), Dapo Ajayi (ke-1), Michael Preonne (ke-6), dan Viet Vo (ke-2).

Pertama: Dapo Ajayi – $588,610
Ke-2: Viet Vo – $372,415
Ke-3: Albert Calderon – $275,085
Ke-4: Hunter Cichy – $205,330
Ke-5: Will Nguyen – $154,885
Ke-6: Michael Perrone – $118,09

Fotografi oleh Joe Giron / PokerPhotoArchive.com

Ingin memenangi acara Jelajah Poker Dunia untuk peluang anda menjadi juara WPT? Main untuk peluang anda di ClubWPT.com , di mana Ahli VIP yang layak boleh bermain dengan wang tunai dan hadiah melebihi $100,000 setiap bulan, termasuk tempat duduk untuk acara WPT, tiada pembelian diperlukan.