site

Bank of England menggesa dana pencen bersedia menghadapi kejutan yang lebih besar daripada tahun lepas

Bank of England mendorong dana pencen untuk bersedia menghadapi kejutan pasaran bon lebih dua kali lebih teruk daripada apa yang mereka diuji sebelum ini dalam usaha untuk mengelak berulangnya kegawatan pasaran emas tahun lepas.

Syor tentang cara mengurangkan risiko letupan masa depan dimasukkan dalam kemas kini kestabilan kewangan suku tahunan BoE daripada Jawatankuasa Dasar Kewangan, yang dikeluarkan pada hari Rabu.

FPC menggesa dana pencen untuk memegang kecairan secara kekal untuk menangani ketidakstabilan masa depan. Ia menyimpulkan bahawa sektor perbankan UK “kekal berdaya tahan” dan prospek keberhutangan isi rumah adalah lebih baik daripada jangkaan, sambil memberi amaran tentang potensi isu dalam pasaran kredit swasta global.

Ia juga mengulangi keperluan untuk “tindakan segera” untuk menangani risiko dalam institusi kewangan di luar perimeter perbankan tradisional.

Walaupun kegagalan Silicon Valley Bank dan Credit Suisse telah mendominasi tajuk berita baru-baru ini, dana pencen UK telah menjadi tumpuan FPC sejak kegawatan pasaran September lalu.

Strategi pelaburan didorong liabiliti (LDI) dana pencen menggunakan bon kerajaan untuk mengurus risiko menjadi mundur selepas Belanjawan pemotongan cukai bekas perdana menteri Liz Truss mencetuskan peningkatan yang tidak pernah berlaku sebelum ini dalam kos pinjaman UK.

Dana LDI, yang tidak mempunyai sebarang keperluan tetap mengenai pengurusan kecairan tetapi telah diuji tekanan oleh BoE terhadap kapasiti mereka untuk menahan pergerakan 100 mata asas dalam hasil bon, terpaksa menjual hutang kerajaan, yang membawa kepada lingkaran harga.

BoE kini telah mengesyorkan Pengawal Selia Pencen bertindak “secepat mungkin” untuk menghendaki dana LDI memegang penimbal kecairan yang akan membolehkan mereka mengatasi langkah 250bp dalam kadar faedah tanpa perlu menjual aset. Lonjakan pada bulan September adalah kira-kira 160bp.

Simeon Willis, ketua pegawai pelaburan di XPS, perunding pencen, berkata ambang 250bp tidak akan mengejutkan sektor itu. “Tahap daya tahan minimum adalah lebih rendah daripada kebanyakan skim pencen yang telah diusahakan dan oleh itu ini tidak sepatutnya menyebabkan sebarang isu untuk skim yang dananya sudah selari dengan panduan.”

Mengurangkan ancaman ketidakstabilan dalam dana pencen adalah sebahagian daripada usaha BoE yang lebih luas untuk membendung risiko dalam institusi kewangan bukan bank, yang termasuk dana lindung nilai, kredit swasta, pengurus aset dan kripto.

Dalam kemas kininya, FPC menunjukkan risiko dalam pasaran kredit swasta global yang berkembang pesat, di mana kadar faedah yang lebih tinggi, digabungkan dengan fakta bahawa peminjam biasanya kecil dan tidak mempunyai penarafan kredit, bermakna pinjaman “lebih terdedah kepada makro yang semakin merosot. persekitaran”.

“Tanda-tanda tekanan dalam pasaran ini boleh menyebabkan penilaian semula risiko yang pantas oleh pelabur yang berpotensi mengakibatkan penilaian semula yang mendadak,” kata FPC.

FPC juga memberikan butiran lanjut mengenai rancangan yang diumumkan sebelum ini untuk menguji tekanan sistem kewangan yang lebih luas, satu latihan yang dikatakan akan “menyiasat tingkah laku bank dan institusi kewangan bukan bank berikutan tekanan yang teruk tetapi munasabah kepada pasaran kewangan”.

Tidak seperti ujian tekanan perbankan tahunan, latihan itu tidak akan membuat penemuan pada firma tertentu, sebaliknya ia akan menilai kelemahan sistem.

FPC mengulangi gesaannya untuk kerja global “mendesak” ke atas daya tahan pasaran kewangan bukan bank, memberi amaran terdapat “kelemahan” dalam bahagian ekosistem itu yang “boleh menjadi jelas sekiranya terdapat turun naik atau pergerakan mendadak dalam harga aset”.

Di UK, FPC memilih untuk tidak membenarkan bank mengeluarkan penampan modal masa krisis, yang dikenali sebagai “penampan kitaran kaunter”, untuk menyokong pinjaman tetapi berkata ia akan “terus memantau keadaan dengan teliti”.

Ia menambah bahawa ia akan bersedia untuk menyesuaikan penampan “selaras dengan evolusi keadaan ekonomi dan kewangan”. FPC berkata mereka hanya melihat bukti terhad bank mengurangkan pinjaman, dan ini nampaknya dikaitkan dengan kesihatan yang lebih teruk bagi sesetengah peminjam.

Charles Counsell, ketua eksekutif Pengawal Selia Pencen, berkata: “Kami mengambil maklum cadangan daripada Jawatankuasa Dasar Kewangan BoE mengenai LDI.

“Jawatankuasa itu telah menetapkan dengan jelas jangkaannya berkaitan dengan tahap daya tahan minimum yang ia mahu pemegang amanah dan pengurus dana mematuhi apabila menggunakan LDI, dan saya gembira ini berdasarkan panduan yang kami, dan Pihak Berkuasa Kompeten Nasional (NCA), diletakkan pada bulan November.

“Kami akan mengeluarkan panduan terkini tentang LDI pada bulan April.”

result+sgp

keluaran sdy hari ini

sdy hari ini

hasil seluruh togel hari ini hongkong